Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Vintage συνταγή: Κρέμα πατισσερί


Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
1/2  κιλό γάλα
3 αυγά ( μόνο τους κρόκους) και
1 αυγό ολόκληρο
75 γρ ζάχαρη
60 γρ αλεύρι
3 κουτ. σουπας κίρς η ρούμι η κονιάκ η οποιοδήποτε άλλο άρωμα

1. Κρατάμε κατά μέρος 1 φλυτζ. του τσαγιού γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράση.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μιά λεκάνη , ανοίγουμε στο κέντρο του μιά  μικρή γούβα και ρίχνουμε την ζάχαρη , τους 3 κρόκους και το 1 αυγο. Ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα που κρατήσαμε κατά μέρος.
3. Όταν η κρέμα γίνη λεία και ομοιογενής, ρίχνουμε λίγο-λίγο το βραστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μιά κατσαρόλα.
4. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτία και αφήωουμε την κρέμα ωα πήξη (χωρίζ να βράση), ανακατεύοντας διαρκώς.
5. Όταν η κρέμα πήξη , αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το άρωμα που διαλέξαμε και την αφήνουμε να κρυώση.
6. Την χρησιμοποιούμε σε: Τάρτες, κούπ, τούρτες κ.λπ.
Παραλλαγή: Μπορούμε να προσθέσουμε 40 γρ βούτυρο φρέσκο. Σε αυτή την περίπτωση, περιμένουμε να μισοκρυώση η κρέμα,ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο μικρά κομάτια και ανακατεύουμε έως ότου ενωθή με την κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου