Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Vintage συνταγή: Μπαβαρουάζ με σοκολάτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Ψυγείο: 24 ώρες
Για 5-6 άτομα
Υλικά:
1/2 κιλό γάλα
4 αυγά
6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας σοκολάτα ( σκόνη)
100 γρ μπισκότα μακρόστενα η σαβουαγιάρ
15-20 μικρές μαρέγκες ( έτοιμες)
15-20 καράσια ζαχαρωμένα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας αμυγδαλόλαδο γλυκο
1 κουτ. σούπας κόρν-φλάουρ

1. Βάζουμε στη φωτιά μιά κατσαρόλα με το γάλα και την σοκολάτα να βράση.
2. Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά ολόκλιρα ( κρόκο και ασπράδι) με την ζάχαρη άχνη, και όταν το μίγμα ασπρίση και γίνη αφράτο, προσθέσουμε το γάλα με την σοκολάτα καυτά ανακατεύοντας διαρκώς.
3. Αδειάζουμε το μίγμαστην κατσαρόλα όπου βράσαμε το γάλα, προσθέτουμε το κόρν-φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή  φωτιά.
4. Ανακατεύουμε διαρκώς η χτυπάμε με το σύρμα, έως την στιγμή που η κρέμα θα πήξη και προσέχουμε να μην πάρη βράση.
5. Μόλις η κρέμα πήξη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την βουτάμε σε μιά λεκάνη με νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την κρέμα να κρυώση ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μη δημιουργηθή κρούστα στην επιφανειά της.
6. Αλείφουμε μιά βαθειά φόρμα χωρίς άνοιγμα στο κέντρο της ,με το γλυκό αμυγδαλόλαδο, αδειάζουμε μέσα την κρέμα που ετοιμάσαμε, την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να μείνη24 ώρες.
7. Ξεφορμάρουμε την κρέμα μπαβαρουάζ σε μιά στρογγυλη πιατέλα ( για να ξεφορμαριστή εύκολα , βουτάμε ολόκληρη την φόρμα σε ζεστό νερό), απαδειάζουμε όρθια, γύρω από την κρέμα , τα μπισκότα, κόβουμε 2-3 στη μέση και τα τοποθετούμε ακτινωτά στην επιφάνειά της.Τοποθετούμε στο κέντρο της επιφάνειας της κρέμας και γύρω-γύρω στην πιατέλα τις μαρέγκες, βάζουμε επάνω τους από ένα ζαχαρωμένο κεράσι και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου