Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Κοτόπουλο με μανιτάρια

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Για 4 άτομα
Υλικά:
1 κοτόπουλο ( 1- 11/2 κιλό)
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 καρότα ( κομμένα ροδέλες)
1 κουτί μανιτάρια
1 ρίζα σέλινο ( ψιλοκομμένο)
2 πιπεριές
1 κουτ. γλυκού κάρρυ
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
3 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκού αλεύρι
100 γρ ζαμπόν ( κομμένο μικρα τετράγωνα κομμάτια)
 1 φλυτζ. τσαγιού ζωμό ( τον παρασκευάζουμε με 1 κύβο)

1. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το κόβουμε στα τέσσερα.
2. Κόβουμε το ζαμπόν μικρά τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε μιά κατσαρόλα με το λάδι στη φωτιά και όταν κάψη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα , το σέλινο, το ζαμπόν και τελευταία το κοτόπουλο.
3. Τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγα λεπτά.
4. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τα υγρά που περιέχει το κουτί τους.
5. Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους , τις ζεματάμε 2-3 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια.
6. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κάρρυ και την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και προσθέσουμε τον ζωμό.
7. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράση μία ώρα περίπου, έως ότου μαλακώση το κοτόπουλο.
8. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε μιά πιατέλα, αδειάζουμε επάνο του την σάλτσα με τα διάφορα χορταρικά και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου