Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Ψάρι φούρνου

Προετοιμασία: 10 λεπτά 
Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
2 ψάρια ( 300 γρ περίπου το καθένα)
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας κρεμμύδι
2 έως 3 κλωνιά μαϊντανό
λίγο αλάτι

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια. Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα πασπαλίζουμε με αλάτι.
2. Ανάβουμε τον φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία.
3. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανο.
4. Αλείφουμε ένα πυρέξ με 1 κουτ. σούπας βούτυρο, τοποθετούμε τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι και τον μαϊντανο.
5. Λειώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, περιχύνουμε τα ψάρια, προσθέτουμε 6 κουτ. σούπας νερό ζεστό και τα ψήνουμε στον φούρνο25-30 λεπτά.Στο διάστημα αυτό τα περιχύνουμε κάθε τόσο με την σάλτσα τους.
6. Τα σερβίρουμε αμέσος , μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, με το πυρέξ άπου τα ψήσαμε, με ρύζι κρεόλ, το οποίο τοποθετούμε σε στρογγυλή πιατέλλα .Βάζουμε γύρω του τα ψάρια και γαρνίρουμε με λεμόνι κομμένο ροδέλλες.

Τι θα πιούμε; Κρασί άσπρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου