Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Σπάλα αρνιού στο φούρνο

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 1/2 ώρα
Για 6 άτομα
Υλικά:
2 μικρές σπάλες από αρνί
δάφνη, ρίγανή,δεντρολίβανο,αλάτι,πιπέρι
50 γρ βούτυρο

1. Ζητάμε από το κρεοπώλη μας 2 σπάλες ξεκοκκαλισμένες και τυλιγμένες με σπάγγο.
2. Μία ώρα πρίν βάλουμε το κρέας στο φούρνο, το αλατοπιπερώνουμε και περνάμε κάτω από το σπάγγο 2 φύλλα δάφνης, λίγα κλωνιά ρίγανη και δενδρολίβανο.
3. Ζεσταίνουμε το φούρνο και βάζουμε το κρέας απάνω στη σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να μαζέψουμε την σάλτσα του ψητού.
4. Όταν ροδίση καλά, γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά.
5. Ρίχνουμε στο ταψί, που είναι κάτω από την σχάρα, μισό ποτήρι νερό και αποτελειώνουμε το ψήσιμο.
6. Αφήνουμε το φαγητό στον σβησμένο φούρνο για 5 ακόμη λεπτά.
7. Διαλύουμε με 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό την σάλτσα που έχει κολλήσει στο ταψί και προσθέτουμε το βούτυρο.
8. Σερβίρουμε τις σπάλες επάνω σε μαρουλόφυλλα και την σάλτσα ξεχωριστά. 

Τι θα πιούμε; Κράσι άσπρο ξηρό η ροζέ ελαφρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου