Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Κρεμμυδόσουπα Βελουτέ

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
350 γρ κρεμμύδια
80 γρ βούτυρο
2 κιλά ζωμό κότας ( τον ετοιμάζουμε με 2 κύβους)
80 γρ ταπιόκα
1 αυγό
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
αλάτι, πιπέρι

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και  τα ψιλοκόβουμε.
2. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο και όταν κάψη, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ροδίσουν ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι.
3. Όταν τα κρεμμύδια ροδίσουν, προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται , ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σούπα να βράση σε χαμηλί φωτιά 10 λεπτά.
4. Περνάμε τα κρεμμύδια από ψιλό τρυπητό, αδειάζουμε τον ζωμό μαζί με τα περασμένα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και μόλις πάρη βράση, ρίχνουμε την ταπιόκα πασπαλιστά και ανακατευουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήση.
5. Την στιγμή που θα σερβίρουμε , σπάμε το αυγό, χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο , βάζουμε τον κρόκο σε μιά σουπιέρα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
6. Αδειάζουμε στη σουπιέρα όπου παρασκευάσαμε το μίγμα κρέμα γαλακτος-αθγό την σούπα καυτή, ανακατεύουμε καλά για να ενωθή το μίγμα με την σούπα και προσθέτουμε το κονιάκ.
7. Δοκιμάζουμε και , αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και αρκετό πιπέρι και σερβίρουμε την σούπα καυτή σε φλυτζάνια.
8. Γαρνίρουμε με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση, το οποίο ακουμπάμε στη σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου