Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Μήλα Στρούντελ

Προετοιμασία: 25 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά περίπου
Για 8 άτομα
Υλικά ( για την ζύμη):
250 γρ αλεύρι
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
75 γρ βούτυρο
2-3 κουτ. σούπας χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
125 γρ ( τριμμένη) γαλέτα
75 γρ βούτυρο
750 γρ μήλα ( καθαρισμένα και κομμένα  λεπτές φέτες)
100 γρ σταφίδαξανθή ( μουσκεμένη σε 1/2 ποτ. νερού ρούμι)
50 γρ αμύγδαλα ψίχα ( ασπρισμένα και χοντροκομμένα)
100 γρ ζάχαρη
1 πρέζα κανέλλα
1 χούφτα ζάχαρη  άχνη


1. Κοσκινίζουμε σε μιά λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε στο κέντρο του μιά λακούβα, ρίχνουμε το ένα αυγό και προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο και το νερό.
2. Ζυμώνουμε τα υλικά έως ότου γίνουν μιά μάζα λεία και ομοιογενής, την πλάθουμε μπάλα  και την αφήνουμε να μείνη 30 λεπτά.
3.  Απλώνουμε στο τραπέζι η στο μάρμαρο της κουζίνας μιά πετσέτα,την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε , επάνω στην πετσέτα , την ζύμη φύλλο με τον πλάστη.
4. Ανασηκώνουμε την ζύμημε τα χέρια για να ξεκολληση από την πετσέτα, την πασπαλίζουμε πάλι με λίγο αλεύρι και ακουμπάμε ξανά επάνω της την ζύμη.
5. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνιμε 50 γρ βούτυρο και όταν λειώση, ρίχνουμε την γαλέτα να ροδίση.
6. Πασπαλίζουμε το φύλλο που ανοίξαμε κατά τα 3/4 ( αφήνοντας τις άκρες του ακάλυπτες), με την γαλέτα που ροδίσαμε, στρώνουμε επάνω στη γαλέτα τις φέτες των μήλων, τις σταφίδες μαζι με το ρούμι όπου τις μουσκέψαμε και τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλλα.
7. Λειώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αλείφουμε το μέρος της ζύμης που δεν έχει καλυφθή με την γέμιση.Τυλίγουμε το στρούντελ ρολόανασηκώνοντας την πετσέτα και κλείνουμε την ζύμη του στρούντελ στα δύο άκρα του ρολού.
8. Αλείφουμε την λαμαρίνατου φούρνουμε λίγο από το λειωμένο βούτυρο και τοποθετούμε το στρούντελ . Χτυπάμε το δεύτερο αυγό με το υπόλοιπο λειωμένο βούτυρο και αλείφουμε την επιφάνεια του στρούντελ.
9. Βάζουμε την λαμαρίνα σε δυνατό φουρνο και ψήνουμε το στρούντελ 30-40 λε10. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο , πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με ζάχαρη άχνη και το  σερβίρουμε χλιαρό η κρύο, κομμενο φέτες.
10. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε χλιαρό η κρύο, κομμένο φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου