Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Κουνέλι με πιπεριές

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 1/2 ώρα
Για 5 άτομα
Υλικά:
1 κουνέλι ( 1-1 1/2 κιλό)
200 γρ ντομάτες
100 γρ ελιές μαύρες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι νερού άσπρο κρασί ( αρετσίνωτο)
2 κρεμμύδια
1 πρέζα βασιλικό η διόζμο
150 γρ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
5 πιπεριές

1. Κόβουμε το κουνέλι κομμάτια, το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
2. Βάζουμε μιά κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο και το λάδι να κάψουν και τσιγαρίζουμε το κομμένο κουνέλι.
3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να μαραθούν, σβήνουμε το κουνέλι με το κράσι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να δημιουργηθή ατμός.
4. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε πλατειές λουρίδες και τις πλένουμε.
5. Κόβουμε τις ντομάτες, τις περνάμε από σουρωτήρι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα , όπου ρίξαμε το κρασί, τον χυμό τους  μαζί με τον βασιλικό η τον δυόσμο και τις κομμένες πιπεριές.
6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζη σε χαμηλή φωτιά.
7. Πρίν τελειώση το ψήσιμο του φαγητού , προσθέσουμε τις ελιές και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί  10 λεπτά περίπου.
8. Τοποθετούμε σε βαθειά πιατέλα το κομμένο κουνέλι μαζί με τις πιπεριές και τις ελιές, το περιχύνουμε με την σάλτσα του και το σερβίρουμε ζεστό.

Τι θα πιούμε; Κρασί άσπρο ξηρό η ροζέ ελαφρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου