Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Vintage συνταγή: Ταρταλέτες με κοτόπουλο

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
8 ταρταλέτες ( τις αγοράζουμε έτοιμες)
250 γρ κοτόπουλο βραστό η ψητό ( χωρίς πέτσες κια κόκκαλα)
30 γρ βούτυρο
30 γρ αλεύρι
250 γρ γάλα
2 αυγά
1 κουτ. της  σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο.

1. Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι το κοτόπουλο.
2. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μιά κατσαρόλα με 30 γρ βούτυρο και όταν λειώση, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για να γίνη ένα μίγμα λείο.
3. Προσθέτουμε τότε το γάλα λίγο-λίγο και αφήνουμε την σάλτσα να βράση 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα το μοσχοκάρυδο, το κοτόπουλο που ψιλοκόψαμε, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
5. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπώλ, τα χτυπάμε  ομελέτα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
6. Γεμίζουμε τις ταρταλέτες με το μείγμα που ετοιμάσαμε, τις ψήνουμεσε μέτριο φούρνο 20 λεπτά και τις σερβίρουμε χλιαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου