Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Vintage συνταγή: Σαλάτα Νισουάζ

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
1 μεγάλο κουτί τόννο
4 αυγά σφιχτά
12 φιλέτα αντζούγιες ( βαρελιού)
100 γραμμ.  μαύρες ελιές
100 γραμμ. πράσινες ελιές
1/2 κιλό βραστές πατάτες
1 μεγάλο κουτί φασολάκια ( κονσέρβα)
6 μέτριες ντομάτες
1 πιπεριά
1 μαρούλι
Για την σάλτσα Βινεγκρετ:
2-3 κουτ. σούπας ξίδι
8 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπιζουμε και τις κόβουμε φέτες.
2. Καθαριζουμε το μαρούλι, χωρίζουμε τα φύλλα του, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτηρι να στραγγίσουν.
3. Κόβουμε την πιπεριά  στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και την καρδιά της και την κόβουμε λεπτές λουρίδες.
4. Καθαριζουμε τα σφιχτά αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
5. Στρωνουμε σε μιά σαλατιερα τα φύλλα του μαρουλιού.
6. Καθαριζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδελες.
7. Ανοίγουμε το κουτί με τα φασολάκια, αδειαζουμε το υγρό που περιέχει, ξεπλενουμε τα φασολάκια με νερό της βρύσης και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτηρι.
8. Ανοίγουμε το κουτί με τον τόννο, αδειαζουμε το υγρό που περιέχει, τον χωρίζουμε στη μέση, κρατάμε τον μισό τόννο κατά μέρος και κόβουμε τον υπόλοιπο μεγάλα κομμάτια.
9. Στρωνουμε στον πυθμένα της σαλατιερας, επάνω από τα μαρούλια, τις πατάτες που κοψαμε ροδελες, τοποθετούμε επάνω τους ανακατα τα φασολάκια, τον κομμένο τόννο, τις ντομάτες, τα κομμένα αυγά, τις πιπεριές, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές.
10. Τοποθετούμε στο κέντρο της σαλάτας τον τόννο που κρατησαμε κατά μέρος και αραδιαζουμε στην επιφάνεια της τα φιλέτα της αντζουγιας ακτινωτά από το κέντρο προς την περιφέρεια της σαλατιερας.
11. Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι , το αλάτι , το πιπερι και την μουστάρδα, τα χτυπάμε με ένα πηρούνι  έως ότου ενωθούν,  προσθέτουμε το λάδι και τα ανακατεύουμε ξανά. Στην συνέχεια περιχυνουμε με το μίγμα την σαλάτα και την σερβίρουμε άμεσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου