Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Πατάτες φούρνου σε αλουμινόχαρτο

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα:  45-60 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
6 μεγάλες ( ή 12 μικρές ) πατάτες
2 αυγά σφιχτά
100 γραμμ. μαγιονέζα
1 κεσε γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα
1 μάτσο μαϊντανό
1 σελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις χαραζουμε στη μια πλευρά σταυρωτά.
2. Τυλιγουμε κάθε πατάτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο , αν είναι μικρές και 1 ώρα , αν είναι μεγάλες.
3. Ετοιμαζουμε την σάλτσα :  καθαριζουμε τα σφιχτά αυγά και τα κόβουμε μικρά κομμάτια.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μαγιονέζα , το γιαούρτι , αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα , το σκόρδο, το κρεμμύδι , τον μαϊντανό και τελευταία τα αυγά που κοψαμε κομμάτια.
5. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες , τις βγάζουμε από τον φούρνο , τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα , ξεδιπλονωνουμε γυρώ- γύρω το αλουμινόχαρτο , χωρίς να το αφαιρέσουμε εντελώς , ρίχνουμε λίγο φρέσκο βούτυρο επάνω  στο άνοιγμα κάθε πατάτας και τις σερβίρουμε ζεστές με την σάλτσα που ετοιμασαμε σε χωριστή σαλτσιερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου