Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Παντζάρια σαλάτα με αυγά και καρύδια


Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 45-60 λεπτά
Για 4-6 άτομα
Υλικά:
2 κιλά παντζάρια
4 αυγά σφιχτά (κομμένα ροδελες)
1 φλυτζ. τσαγιού καρύδια ψίχα (κομμένα στα δύο)
3-4 αγγουράκια τουρσί (κομμένα ροδελες)
1 δόση σάλτσα βινεγκρετ (Βλ.Βινεγκρετ σάλτσα)

1. Βράζουμε τα παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους (Βλ. Παντζάρια βραστά σαλάτα), αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό, τα κόβουμε ροδελες και κάθε ροδέλα λουρίδες.
2. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιερα τα κομμένα παντζάρια με τα καρύδια, τα τουρσί κα τα αυγά.
3. Ετοιμαζουμε την σάλτσα βινεγκρετ,περιχυνουμε τα παντζάρια, που ανακατεψαμε με τα αυγά , τα καριδιά και τα αγγουράκια τουρσί , και τοποθετούμε  την σάλατα στο ψυγείο ή σε μέρος δροσερό, ως την στιγμή που θα την σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου