Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Μακαρόνια Ογκρατέν

Προετοιμασία:  (Δεν χρειάζεται)
Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά
Για 5 άτομα
Υλικά:
500 γραμμ. μέτρια μακαρόνια
250 γραμμ. γραβιέρα ( τριμμένη)
3 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπερι
1 χούφτα φρυγανιά ( τριμμένη)
1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγιζουμε.
2. Βάζουμε το βούτυρο στη φωτιά να καψή.
3. Αλειφουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο. Αδειαζουμε τα μακαρόνια στο πυρέξ , ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα, τα ανακατεύουμε και τα περιχυνουμε με το καυτό βούτυρο.
4. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπερι , στρωνουμε την επιφάνεια τους με ένα μαχαίρι και πασπαλιζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
5. Βάζουμε τα μακαρόνια  να γκρατιναριστουν σε δυνατό φούρνο 5-10 λεπτά  έως ότου ροδιση ή επιφάνειά τους.
6. Τα σέρβιρε ζεστά , μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, με το πυρέξ όπου  τα ψησαμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου