Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Μπανάνες Φλαμπέ

Προετοιμασία:  5 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
4 μεγάλες μπανάνες ή 8 μικρές
50 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. ζάχαρη
2-3 πρεζες κανέλλα
1 λεμόνι ( χυμό)
1 που. κρασιού ρούμι

1. Ξεφλουδιζουμε τις μπανάνες και αν είναι μεγάλες , τις κόβουμε στα δύο,στο μήκος τους. Τις βάζουμε σε ένα μπωλ και τις ραντιζουμε με τον χυμό του λεμονιού.
2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθη, τοποθετούμε τις μπανάνες την μία δίπλα στην άλλη και όταν ροδισουν από την μία πλευρά τους, τις γυρίσουμε για να ροδισουν και από την άλλη.
3. Έτσι όπως είναι στο τηγάνι , τις πασπαλιζουμε με την ζάχαρη και την κανέλλα, τις ραντιζουμε με το ρούμι, γερνουμε λίγο το τηγάνι, αναβουμε με ενα σπίρτο το ρούνοι που ριξαμε και τις σερβίρουμε άμεσος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου