Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Αγκινάρες με αρακα

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά: 
12 μικρές αγκινάρες
500 γραμμ. αρακά
3 καρδιές μαρουλιων χοντροκομμένες
100 γραμμ.  λάδι
1 λεμόνι ( χυμό)
αλάτι, πιπέρι
1. Καθαριζουμε τις αγκινάρες, κόβουμε τα κοτσάνια τους λίγο πάνω από την βάση, τις τριβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε για να μη μαυρισουν σε βραστό νερό, όπου προσθέτουμε μία χούφτα χοντρό αλάτι.
2. Καιμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σ'αυτο τις αγκινάρες στραγγισμενες. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και τις και τις αφήνουμε να βράζουν 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
3. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον αρακά, σκεπαζουμε την κατσαρόλα και συμπληρώνουμε το βράσιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό.

Συμπληρώνουμε με :  Ταραμοσαλάτα και ελιές, ή πατάτες τηγανητές και τυρί φέτα, ή ψάρια τηγανητά και σαλάτα, και τελειώνουν με φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου