Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Τούρτα παντεσπάνι με σαντιγύ και ανανά

Προετοιμασία: 30 λεπτα
Μαγείρεμα: 15-20 λεπτά
Για 12-16 άτομα
Υλικά:
(για το παντεσπάνι)
Επίσης:
1/2 κιλό κρέμα σαντιγύ
1 κουτί ανανά
1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Βλ. Ζύμη για παντεσπάνι . Όταν κρυοώση το κόβουμε στη μέση, οριζόντια, σχηματίζοντας δύο δίσκους.
2. Ανοίγουμε το κουτί με τον ανανά, στραγγίζουμε το σιρόπι που περιέχει, το κρατάμε κατά μέρος και κόβουμε την μία από τις φέτες του ανανά μικρά κομμάτια,σαν ζάρια.
3. Τοποθετούμε τον κάτω δίσκο από το παντεσπάνι σε στρογγυλή πιατέλα, το ραντίζουμε με το μισό σιρόπι του ανανά και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του τις φέτες του ανανά που κρατήσαμε ολόκληρες.
4. Τοποθετούμε επάνω στίς φέτες του ανανά τον δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι, τον ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι του ανανά και καλύπτουμε την επιφάνειά του με την κρέμα σαντιγύ.
5. Γαρνίρουμε την σαντιγύ με τον ανανά που κόψαμε κομμάτια και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο ως την ώρα που θα την σερβίρουμε.
Παραλλαγή: 
1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρείς δίσκους, το ραντίζουμε με το σιρόπι, τοποθετούμε ανάμεσα στους δίσκους τις φράουλες που έχουμε ποτίσει σε ρούμι και ζάχαρη και γαρνίρουμε με την κρέμα σαντιγύ.
2. Αντικαθιστούμε τον ανανά με βερύκοκκα του κουτιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου