Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Μπριζόλες μοσχαρίσιες με ντομάτες και πιπεριές

Σπεσιαλιτέ Σικελίας
Προετοιμασία: 35 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
6 μπριζόλες
50 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. μπέικον
3 κουτ. της σούπας λάδι
3 κουτ. της σούπας αλεύρι
3 πράσινες πιπεριές
20 μικρά κρεμμύδια
3 ντομάτες
1 που. νερού άσπρο κρασί
αλάτι, πιπέρι

1. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και τις αλευρώνουμε ελαφρά από τις δύο πλευρές τους.
2. Κόβουμε το μπέικον μικρά τετράγωνα κομμάτια. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε , τις σχίζουμε στη μέση, σφερούμε τους σπόρους τους  και κόβουμε λεπτές λουρίδες.
3. Καθορίζουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε για να στραγγίση το υγρό τους.
4. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το λάδι και όταν ζεσταθή, χωρίς να κάψη, ρίχνουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά.
5. Βάζουμε στη φωτιά ένα δεύτερο τηγάνι με το βούτυρο και όταν ζεσταθή, ροδίζουμε τις μπριζόλες καλά από τις δύο πλευρές τους.
6. Μόλις το μπέικον και τα κρεμμύδια πάρουν ένα έντονο χρυσόξανθο χρώμα, τα βγάζουμε πο το λάδι, ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και τις ροδίζουμε ελαφρά.
7. Στραγγίζουμε τις ντομάτες που κόψαμε στα τέσσερα και τις αλευρώνουμε ελαφρά.
8. Όταν ψηθούν οι πιπεριες, τις βγάζουμε από το λάδι στραγγιχτά και ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες για να τσιγαριστούν και αυτές.
9. Βγάζουμε από το δεύτερο τηγάνι στραγγιχτά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
10. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί, ξύνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι τον πυθμένα του, για να ξεκολλήσουμε τους χυμούς που έχουν κολλήσει, δυναμώνουμε την φωτιά, αφήνουμε την σάλτσα να βάση 2-3 λεπτά, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
11. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το μπέικον και τα αφήνουμε να πάρουν μια βάση.
12. Βγάζουμε στραγγιχτά με μια τρυπητή κουτάλα τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το μπέικον και τα αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες που τοποθετησαμε στην πιατέλα.
13. Γαρνίρουμε ολόγυρα με τις ντομάτες, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε άμεσος με κροκέτες πατάτας ή πατάτες πουρέ ή πατάτες ατμού.
Τι θα πιούμε; Κρασί ροζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου