Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Αμυγδαλόπιτα

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 30 λεπτά
Για 8-10 άτομα
Υλικά:
8 αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψίχα
2 φλ. τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κουτ. σούπας κανέλλα
1 κουτ. γλυκού μπείκιν  πάουντερ

1. Περνάμε από την μηχανή ή κοπανίζουμε τα αμύγδαλα με την φλούδα και τα ανακατεύουμε με την κανέλλα.
2. Δουλεύουμε με ξύλινη σπάτουλα τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
3. Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια των αυγών και όταν γίνουν μαρέγκα, τα ρίχνουμε σιγα- σιγά στην ζύμη προσθέτοντας, ταυτόχρονα, λιγη- λίγη την κοπανισμένη φρυγανιά στην οποία έχουμε ανακατέψει το μπείκιν πάουντερ.
4. Ανακατεύουμε ελαφρά για να γίνη το μίγμα ομοιογενές και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο βαθύ ταψάκι.
5. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά και, όταν κρυώση, το βγάζουμε από το ταψί.

Παραλλαγή:Βάζουμε στην ζύμη μόνο το 1/2 φλυτζ. ζάχαρη και όταν βγη από τον  φούρνο την περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι, το οποίο ετοιμάζουμε με: 2 1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη, 2 φλυτζ. τσαγιού νερό και 1 ξυλάκι κανέλλα, που τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί επι5 λεπτά.

Για τις αρχάριες: Όταν πρόκειται να περιχύσουμε ένα γλυκό με σιρόπι φροντίζουμε ή το γλυκό ή το σιρόπι να είναι πολύ ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου