Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Γάυρος Μπουργέτο

Προετοιμασία:  15 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
1 κιλό γαύρος
1 φλυτζ. λάδι
2 λεμόνια
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας ρίγανη

1. Αναβουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Καθαριζουμε τους γαυρους ένα - ένα τραβώντας το κεφάλι τους. Βγάζουμε μαζί και το έντερο της κοιλιάς που, αν μεινη, πικρίζει.
3. Τους πλένουμε με μπόλικο νερό κάτω από την βρύση και τους στραγγιζουμε σε σουρωτηρι.
4. Τους βάζουμε σε ένα ταψακι, στίβου με τα λεμόνια και τους περιχυνουμε με τον χυμό.
5. Ρίχνουμε στο ταψί το σκόρδο, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και  το λάδι.
6. Ψήνουμε τους γαυρους σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά.

Συμπληρώνουμε με: Πατάτες βραστες σαλάτα ή χόρτα βραστά, τυρί και φρούτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου