Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Σουπιές με ντομάτα και κρασί

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
1 κιλό σουπιές μικρές
1 ποτ. νερού λάδι
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
1/ ποτ. νερού κρασί άσπρο ( αρετρίνωτο)
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνη
αλάτι, πιπέρι

1. Ετοιμάζουμε τις σουπιές ( Βλ. Σουπιές γιαχνι παράγρ. 1,2).
2. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το μισό λάδι να καψή και στο μεταξύ αλευρώνουμε τις σουπιές που κόψαμε κομμάτια. Όταν καψή το λάδι, τηγανίζουμε τις σουπιές 5 λεπτά από την μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη, έως ότου πάρουν  ένα χρυσόξανθο χρώμα.
3. Βάζουμε στη φωτιά μιά κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό, τα αφήνουμε να ροδίσουν, προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό της ντομάτας, την δάφνη και την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και απ την σάλτσα να βράση 25-30 λεπτά, έως ότου πήξη, σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη.
4. Όταν ή σάλτσα πήξη, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις σουπιές που τηγανίσαμε, τις αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, τις περιχύνουμε με την σάλτσα και τις σερβίρουμε ζεστές.

Τι θα πιούμε; Κρασί άσπρο ή ροζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου