Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Πουτίγκα με κακάο

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. και 1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
2 κουτ. γλυκού κοφτές  μπείκιν  πάουντερ
2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
4 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ

1. Βάζουμε σε ένα μπωλ τα 100 γρ. βούτυρο και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα, έως ότου λειώση και γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τότε τα αυγά και χτυπάμε το μίγμα με το σύρμα.
2. Ρίχνουμε στο μίγμα την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.
3. Ανάβουμε τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το κακάο, το προσθέτουμε στο πρώτο μίγμα και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
5. Ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με το εβαπορέ, το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά.
6. Αλείφουμε ένα πυρέξ με 1 κουτ. σούπας βούτυρο και το γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε.
7. Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο και το αφήνουμε να ψηθή 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
8. Όταν ή πουτίγκα είναι έτοιμη, την ξεφορμαρουμε σε μια πιατέλα και την αφήνουμε να κρυώση.
9. Μπορούμε να την συνοδευσουμε με κρέμα βανίλιας ή με κρέμα βουτύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου