Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Vintage συνταγή: Κροκέτες με ρύζι και σπανάκι

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά (για κάθε τηγανιά)
Για 4 άτομα
Υλικά:
1 φλυτζ. τσαγιού ρύζι βρασμένο
3 φλυτζ. τσαγιού σπανάκι βρασμένο και χοντροκομμένο
1/2 ποτ. νερού λάδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
3 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι

1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τα υλικά για να ενωθούν.
2. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το λάδι να καψή.
3. Πλάθουμε την ζύμη που ετοιμάσαμε κροκέτες στρογγυλές ή μακρόστενες, τις τυλίγουμε σε αλεύρι και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, έως ότου ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές τους.
4. Βγάζουμε τις κροκέτες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
5. Όταν τηγανιστούν όλες οι κροκέτες, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές με σαλάτα ντομάτα.

Τι θα πιούμε; Κρασί άσπρο ξηρό ή ροζέ ελαφρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου