Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Μοσχάρι με κυδώνια

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 1/2 ώρα
Για 6 άτομα
Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα, στήθος ή πλευρά
1 1/2 κιλό κυδώνια
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 1/2 κουτ. σούπας ντομάτα πελτές
αλάτι, πιπέρι

1. Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε κομμάτια όσο το δυνατόν πιο ισομεγέθη και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτηρι να στραγγίσουν.
2. Βάζουμε στη φωτιά μιά κατσαρόλα με το βούτυρο και όταν καψή, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
3. Όταν τσιγαριστή το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα πελτέ διαλυμένη σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθεί μόλις το κρεας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράση σε χαμηλή φωτιά. Στο διάστημα αυτό παρακολουθούμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε πότε- πότε λίγο ζεστό νερό.
4. Στο μεταξύ πλένουμε τα κυδώνια και, χωρίς να αφαιρέσουμε την εξωτερική φλούδα τους, τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους και κόβουμε κάθε κομμάτι σε δύο ή σε τρείς φέτες.
5. Μισή ώρα πρίν ολοκληρωθή το βράσιμο του κρέατος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα κυδώνια, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 30 λεπτά ακόμη.
6. Όταν το φαγητό βράση, σερβίρουμε το κρέας σε βαθουλή πιατέλα, τοποθετούμε γυρω- γύρω τα κυδώνια και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Τι θα πιούμε; Κρασί ροζέ ή κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου