Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Κοτόπουλο με σπανάκι

Προετοιμασία: 10-15 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Για 6 άτομα
Υλικά:
1 κοτόπουλο ( 1-1 1/2 κιλό)
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
40 γραμμ. βούτυρο
1 κύβο ζωμό κρέατος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 χούφτα φύλλα σέλινο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
2 χούφτες σπανάκι
αλάτι, πιπέρι

1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε κομμάτια.
2. Διανύουμε ένα κύβο ζωμό κρέατος σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να κρυώση.
3. Πλένουμε το σέλινο, τον μαϊντανό και το σπανάκι, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε αλά μαζί με τον ζωμό.
4. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το τυλίγουμε στο αλεύρι.
5. Βάζουμε στη φωτιά μιά κατσαρόλα με το βούτυρο και όταν καψή, ρίχνουμε το κομμένο κοτόπουλο και ροδίζουμε τα κομμάτια του από όλες τις πλευρές.
6. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο το μίγμα που ετοιμάσαμε με τον ζωμό και τα χορταρικά, ρίχνουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθή σε χαμηλή φωτιά.
7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε στρογγυλή πιατέλα, γαρνίρουμε με σέλινο και φύλλα μαϊντανό και το περιχύνουμε με την σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου