Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Κουκιά λαδορίγανη

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Εμποτισμός: 12 ώρες
Μαγείρεμα: 2 ώρες
Για 4-6 άτομα
Υλικά:
1/2 κιλό Κουκιά ξερά
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. τσαγιού λάδι
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

1. Βάζουμε τα κουκιά από το βράδυ σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν.
2. Την άλλη μέρα αφαιρούμε με ένα μυτερό μαχαιράκι την μαύρη μύτη που έχουν στο επάνω μέρος τους, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό τόσο, όσο να τα μισοσκεπάζη.
3. Βάλουμε την  κατσαρόλα στη φωτιά και όταν μισοβράσουν, προσθέτουμε το λάδι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μείνουν μόνο με το λάδι τους.
4. Τα σερβίρουμε κρύα σε βαθειά πιατέλα.

Προσοχή: Αν τα μαγειρέψουμε στον φούρνο, σε πήλινο τσουκάλι, γίνονται πολύ πιο νόστιμα.
Αν προσθέτουμε 1 κύβο βοδινό ζωμό στο νερό που βράζουν, τα κουκιά θα γίνουν ακόμη πιο νόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου