Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Κυδώνι φούρνου

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Για 8 άτομα
Υλικά:
8 ώριμα κυδώνια
1 λεμόνι
100 γρ βούτυρο
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
150 γρ και 8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας βούτυρο για το πυρέξ

1. Ανάβουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και κόβουμε το επάνω μέρος τους ( το μέρος όπου αρχίζει το κοτσάνι), έτσι, ώστε να αποκτήσουν όλα ίδιο σχήμα και μέγεθος.
3. Με ένα μικρό κουτάλι η το ειδικί εργαλείο αφαιρούμε πρώτα την καρδιά και τους σπόρους και σκάβουμε κατόπιν λίγο ακόμη το εσωτερικό τους , ώστε να δημιουργήσουμε μια κοιλότητα.
4. Στίβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε με τον χύμο του τα κυδώνια για να μη μαυρίσουν.
5. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αραδιάζουμε τα κυδώνια.
6. Βαζούμε σε ένα μπώλ το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τα 150 γρ. ζάχαρη και τα δουλεύουμε με μιά ξύλινη σπάτουλα έως ότου τα μίγμα γίνη λείο και αφράτο σαν κρέμα.
7. Γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε τα σκαμμένα κυδώνια, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον φούρνο 35 λεπτά.
8. Τα σερβίρουμε ζεστά με το πυρέξ όπου τα ψήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου