Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Στήθος αρνιού ρολό

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 1/2 ώρα
Για 4-6 άτομα

Υλικά:
1 κιλό στήθος αρνήσιο χωρίς κόκκαλα
1 λεπτή φέτα λαρδί η ζαμπόν
3 αυγα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας λάδι
1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
δάφνι, ρίγανι,αλάτι, πιπέρι

1. Απλώνουμε το κρέας και το  χτυπάμε με το ειδικό σφυρί,  η με το γουδοχέρι για να ανοίξη σαν φύλλο.
2. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και απλώνουμε επάνω του την φέτα το λαρδί η το ζαμπόν.
3. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα αυγά σφιχτά. Τα καθαρίζουμε και τα τοποθετούμε επάνω στο λαρδί η το ζαμπόν το ένα μετα το άλλο.
4. Τυλίγουμε το κρέας ρολό γύρω από τα αυγά και το δένουμε με σπάγγο.
5. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι ότου ροδοκοκκινίση απο όλες τις πλευρές του.
6. Προσθέτουμε το κρασί , την δάφνη και την ρίγανη,  σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράζη 1 1/2 ώρα περίπου.
7. Σερβίρουμε το ρολό σε πιατέλλα , το περιχύνουμε με την σάλτσα του και το προσφέρουμε κομμένο φέτες.
8. Γαρνίρουμε με καρότα και κρεμμυδάκια σωτέ, και συνοδεύουμε με φασολάκια σωτέ η φασολάκια με φρέσκο βούτυρο η αμπελοφάσουλα σαλάτα.
9. Μπορούμε επίσης να το σερβίρουμε κρύο με σαλάτα ωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου