Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Κοτόπουλο με αρακά

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Για 4 άτομα
Υλικά:
1 κοτόπουλο (1200 γρ περίπου)
1 κιλό αρακά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο η λάδι
αλάτι, πιπέρι

1. Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε στα τέσσερα και το αλάτοπιπερώνουμε.
2. Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο και όταν κάψη, ροδίζουμε το κοτόπουλο.
3. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αφήνουμε να μαραθή , προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζη.
4. Στο μεταξύ  ξεφλουδίζουμε τον αρακά, τον πλένουμε και μισή ώρα πρίν βράση το κοτόπουλο, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητόνα βράση 30 ακόμη λεπτά.
5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε βαθειά πιατέλλα μαζί με τον αρακά και μπορούμε , αν το μαγειρέψουμε σε πήλινη χύτρα, να το παρουσιάσουμε στο τραπέζι , χωρίζ να το μεταφέρουμε σε πιατέλλα.Το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου