Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Vintage συνταγή: Μπούτι αρνήσιο στη σούβλα


 
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα:  11/2-2 ώρες
Για 6 άτομα
Υλικά:
1 μπούτι αρνήσιο(2 κιλά περίπου)
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι,πιπέρι
λίγο λάδι

1. Πλένουμε το μπούτι καλά,το στραγγίζουμε και  με ένα μαχαίρι ανοίγουμε 8 τρύπες στην επιφάνεια του.
2. Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στη μέση, τις βουτάμε  στο αλάτι και στο πιπέρι και τις παραχώνουμε στις τρύπες που ανοίξαμε.
3. Πασπαλίζουμε το μπούτι με αλάτι και πιπέρι και το αλείφουμε  με λάδι.
4. Το περνάμε προσεκτικά στη σούβλα, την τοποθετούμε στο φούρνο, το ανάβουμε σε δυνατή θερμοκρασία και αφήνουμε την σούβλα να γυρίσει αργά έως ότου  ψηθεί.
5. Όσο ψήνεται, το παρακολούθουμε και κάθε τόσο το περιχύνουμαι με την σάλτσα που μαζεύετε στην λιποδόχη(ταψί δηλαδή που βρίσκεται κάτω από την σούβλα,στο οποίο ρίχνουμε λίγο νερό για να μην καεί).
6. Το σερβίρουμε ολόκληρο ή κομμένο.

Τι θα πιούμε; Ρετσίνα ή κοκκινέλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου