Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Vintage συνταγή: Σαλάτα Ζενουάζ

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά:
3 ντομάτες
400 γρ βραστές πατάτες
6 αυγά σφιχτά
6 φιλέτα αντζούγιες
1 μάτσομαϊντανό
1 μαρούλι
4 πράσινες και 4 κόκκινες πιπεριές
5-6 μάυρες ελιές
5 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι, πιπέρι

1.Καθαρίζουμε το μαρούλι, χωρίζουμε τα φύλλα του, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
2. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανο. Κόβουμε τις βραστές πατάτες ροδέλες.
3. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε ροδέλες.
4. Πλένουμε τις πιπεριές, αγαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε λουρίδες.
5. Ετοιμάζουμε την σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπώλ το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι ανακατεύοντας με ένα πηρούνι.
6. Καθαρίζουμε τα σφιχτά αυγά και κόβουμε λίγο τις δυό άκρες τους, για να τους δώσουμε το σχήμα του βαρελιού.
7. Κόβουμε τα φιλέτα της αντζούγιαςλεπτές λουρίδες. Τιλίγουμε κάθε αυγό με δυό από τις λουρίδες της αντζούγιας και τοπουετούμε ανάμεσα ένα κομματάκι μαύρη ελιά.
8. Στρώνουμε σε μιά πιατέλα τα φύλλα του μαρουλιού και τοποθετούμε στο κέντρο τους τις πατάτες. Γύρω από τις πατάτες αραδιάζουμε τις ντομάτες. Μοιράζουμε τις πιπεριές και τοποθετούμε αντικρυστά,σε δυό σημεία της πιατέλας, τις κόκκινες και ανάμεσά τους , πάλι αντικρυστά, τις πράσινες.Βάζουμε ανάμεσα στις πιπεριές τα αυγά, που τυλίξαμε με τις αντζούγιες, ρίχνουμε σκορπιστά τις  ελιές στην επιφάνεια της σαλάτας, πασπαλίζουμε τις πατάτες με τον ψιλοκομμένο μαϊντανο και σερβίρουμε αμέσως.
9. Την σάλτσα που ετοιμάσαμε, την σερβίρουμε χωριστά σε σαλτσιέρα η μπώλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου