Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Vintage συνταγή: Σαλάτα με ντομάτες, σαλάμι και αυγά

ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΙΤΑΛΙΑΣ
Προετοιμασία: 35 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Υλικά:
8 αυγά σφιχτά
8 ντομάτες
200 γρ σαλάμι
1 μικρό λάχανο
3 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. γλυκού ξίδι
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα
1 κρεμμύδι (κομμένο λεπτές ροδέλες)
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ( χιλοκομμένο)

1. Καθαρίζουμε τα σφιχτά αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε λεπτές ροδέλες.
3. Κόβουμε το σαλάμι λεπτές φέτες και κόβουμε κάθε φέτα στα τέσσερα.
4. Στρώνουμε σε μιά σαλατιέρα η βαθειά πιατέλα τα φύλλα το λάχανο και τοποθετούμε επάνω τους, δημιουργώντας σταυρό , τις ντομάτες, που κόψαμε ροδέλες και το σαλάμι, που κόψαμε στα τέσσερα.
5. Ανάμεσα στις ντομάτες και στο σαλάμι μοιράζουμε τα κομμένα αυγά και το κρεμμύδι, που κόψαμε ροδέλες.
6. Χτυπάμε σε ένα μπώλ το λάδι, το ξίδι , αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανο.
7. Περιχύνουμε κατόπιν με την σάλτσα την σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου