Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Vintage συνταγή: Κροκέτες χοιρινές νησιώτικες

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Για 6-8 άτομα
Υλικά:
600 γραμμ. κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2-3 πιπεριές τουρσί
1/2 κουτ. γλυκού ξίδι
2 κουτ. γλυκού ρυζαλευρο ή κόρν φλαουρ
1 αυγό
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 που. νερού λάδι
1/2 κουτ. γλυκού καρρυ
5-6 γαρύφαλλα (κοπανισμενα)
1 λεμόνι
3-4 φέτες ανανά κονσέρβα (κομμένες μικρά τετράγωνα κομμάτια)
20 γραμμή. βούτυρο
λίγα φύλλα μαρούλι
αλάτι
μαϊντανό

1. Λειωνουμε τις πιπεριές σε ένα γουδί, τις αδειαζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, το κόρν-φλαουρ, το καρρυ, τα γαρύφαλλα, τον κιμά και τον κρόκο του αυγού ( κρατάμε το ασπράδι κατά μέρος) και ζυμωνουμε καλά τα υλικά για να ενωθούν.
2. Μοιραζουμε την ζύμη σε οκτώ μέρη και τα πλάθουμε μεγάλες στρογγυλές κροκέτες σαν κεφτέδες.
3. Χτυπάμε μαρεγκα σε ένα μπολ το ασπράδι που κρατησαμε κατά μέρος, αλειφουμε μιά- μιά τις κροκέτες, τις αλευρωνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
4. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι με το λάδι και ήταν καψη ,τηγανίζουμε τις κροκέτες πρώτα από την μία πλευρά και ύστερα από την άλλη έως ότου ροδιση καλά η επιφάνειά τους ( Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για για να ψηθη το εσωτερικό τους).
5. Βάζουμε στην φωτιά ένα δεύτερο μικρό τηγάνι με το βούτυρο και όταν καψή, ρίχνουμε τις κομμένες φέτες του ανανά και τις αφήνουμε να μαραθούν 2-3 λεπτά.
6. Βγάζουμε από το τηγάνι τις κροκέτες , τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε  απορροφητικό χαρτί , τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, στην οποία στρωνουμε τα φύλλα του μαρουλιού και αδειαζουμε γύρω τους τα κομμάτια του ανανά μαζί με το βούτυρο όπου μαραθηκαν. Γαρνιρουμε κάθε κροκετα με μια ροδέλα λεμόνι και πασπαλιζουμε την ροδέλα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου