Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Ομελέτα με μανιτάρια Φορεστιέρ

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Για 4 άτομα.
Υλικά:
8 αυγα
125 γραμμ. βούτυρο
125 γραμμ. μανιτάρια
150 γραμμ. μπέικον
2 κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι

1. Καθαριζουμε, πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε λεπτές φέτες. Κόβουμε το μπέικον μικρά τετράγωνα κομμάτια. Καθαριζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδελες.
2. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με 50 γραμμ. βούτυρο και μόλις αρχιση να κιτρινίζει, ρίχνουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια. Όταν ροδισουν καλά , τα βγάζουμε στραγγιχτα με μιά τρυπητή κουτάλα από το βούτυρο και τα διατηρούμε ζεστά κοντά στη φωτιά.
3. Ρίχνουμε στο βούτυρο που έχει απομείνει στο τηγάνι τα μανιτάρια και όταν ροδισουν , τα βγάζουμε στραγγιχτα με μιά τρυπητή κουτάλα και τα διατηρούμε ζεστά κοντά στη φωτιά.
4. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 25 γραμμ. βούτυρο κομμένο μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι για να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια.
5. Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και δυναμωνουμε την φωτιά. Μόλις το βούτυρο αρχίσει να ξανθαινη, ρίχνουμε τα αυγά που χτυπησαμε.
6. Ξεκολλαμε με μιά ξύλινη σπάτουλα τα αυγά που κολλάνε γυρω- γύρω στο τηγάνι και τα διπλωνουμε προς το κέντρο. Γερνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις το τηγάνι για να ψηθούν τα αυγά , που παραμένουν υγρά και μόλις ή ομελέτα πήξη, αδειαζουμε  στο κέντρο της το μπέικον τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια που ροδισαμε, την διπλωνουμε στα δύο , την μεταφέρουμε σε μιά πιατέλα και την σερβίρουμε άμεσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου