Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Vintage συνταγή: Μακαρόνια πικάντικα με αντζούγιες

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
500 γρ. μεγάλα κοφτά μακαρόνια
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
1 μικρό κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 μικρό κουτί μανιτάρια
1 μικρό κουτί αρακά
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φιλέτα αντζουγιας
αλάτι, πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το υγρό που περιέχει το κουτί τους και τα κόβουμε λεπτές φέτες.
2. Βάζουμε στη φωτιά μιά κατσαρόλα με το βούτυρο και όταν καψή, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
3. Λειώνουμε τα ντοματάκια με ένα πηρούνι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
4. Αφήνουμε την ντομάτα να βράση 5 λεπτά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον αρακά, τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι και μια κουτάλα ζεστό νερό.
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράση σε χαμηλή φωτιά 1/2 ώρα περίπου.
6. Κρατάμε κατά μέρος 1 φιλέτο αντζουγιας, κόβουμε τα υπόλοιπα σε 3 κομματάκια και τα προσθέτουμε στη σάλτσα 5 λεπτά πριν αποσυρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
7. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια.
8. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μια βαθουλή πιατέλα, τα περιχυνουμε με την σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα γαρνίρουμε με το φιλέτο αντζουγιας που κρατήσαμε κατά μέρος, το οποίο τοποθετούμε στο κέντρο τους.

Τι θα πιούμε; Κρασί ροζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου