Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες
Για 30 μπισκότα
Υλικά:
150 γραμμ. ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμ. αλεύρι
1 βανίλια
1 κουτ. της σούπας βούτυρο ( για την λαμαρίνα)
2. Σπαμε τα αυγά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια ( κρατάμε τους κρόκους για άλλη χρήση) και χτυπάμε τα ασπράδια μαρεγκα .
3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γινη ή μαρεγκα πολύ αφρατη και σφιχτή.
4. Κοσκινιζουμε το αλεύρι μαζί με την βανίλια, το προσθέτουμε στο μίγμα μαρεγκα- ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
5. Αλείφουμε με βούτυρο μια λαμαρίνα του φούρνου.
6. Σβήνουμε τον φούρνο.
7. Βάζουμε την ζύμη που ετοιμασαμε σε ένα κορνέ και δημιουργούμε επάνω στη λαμαρίνα διάφορα σχήματα ( μπαστουνάκια, κουλουράκια...).
8. Βάζουμε την λαμαρίνα στον σβησμένο φουρνο, κλείνουμε την πόρτα του και αφήνουμε τα μπισκότα να σιγοψηθούν 1 1/2 ώρα.
9. Όταν πέραση ή 1 1/2 ώρα, ανάβουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε τα μπισκότα να ψηθούν 15 λεπτά ακόμη.
Παραλλαγή: μπορούμε να αρωματίσουμε τα μπισκότα με καφέ ( σκόνη), σοκολάτα (λειωμένη ή σκόνη), ή λικέρ.
Θα προσθέσουμε τα υλικά μαζί με το αλεύρι.
Τα προσφέρουμε με : παγωτό, κρέμα ή κομπόστα.
8. Βάζουμε την λαμαρίνα στον σβησμένο φουρνο, κλείνουμε την πόρτα του και αφήνουμε τα μπισκότα να σιγοψηθούν 1 1/2 ώρα.
9. Όταν πέραση ή 1 1/2 ώρα, ανάβουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε τα μπισκότα να ψηθούν 15 λεπτά ακόμη.
Παραλλαγή: μπορούμε να αρωματίσουμε τα μπισκότα με καφέ ( σκόνη), σοκολάτα (λειωμένη ή σκόνη), ή λικέρ.
Θα προσθέσουμε τα υλικά μαζί με το αλεύρι.
Τα προσφέρουμε με : παγωτό, κρέμα ή κομπόστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου